Sbírka Pomozme knihovně! skončila velkým úspěchem

Vážené dámy, vážení pánové, milé dárkyně, milí dárci

společná iniciativa pracovníků Knihovny FF UK a společnosti Člověk v tísni dospěla do svého konce. S obrovským potěšením vám dáváme vědět, že se nám společně podařilo na obnovu Ústřední knihovny Mosulské univerzity v Iráku vybrat dary v celkové hodnotě 282 078 Kč. Dary v hotovosti do sbírkových pokladniček činily z této částky více než 50 000 Kč.

Když jsme v říjnu sbírku spouštěli, asi nikdo z nás nečekal, že se na pomoc knihovně takřka na druhé straně světa povede vybrat takto vysoká částka. Úspěch naší sbírky je důkazem, že naše společnost rozhodně není lhostejná a že obrovské množství lidí v naší zemi chápe význam investice do vzdělání a potřebu mezinárodní solidarity s lidmi kdekoliv na světě.

V nejbližších dnech zveřejníme závěrečnou tiskovou zprávu. Nadále budeme informovat o tom, jakým způsobem se vybrané peníze zužitkují a jaké vybavení se pro knihovnu nakoupí, proto zůstaňte s námi i nadále.

Srdečně vám všem děkujeme, ať už jste přispěli velkou či symbolickou částkou, anebo jste pomohli povědomí o sbírce šířit do svého okolí. 

S úsměvem

Tým sbírky Pomozme knihovně!, pracovníci Knihovny Filozofické fakulty Univerzity Karlovy a organizace Člověk v tísni