Nechte se pozvat na Den pro Mosul!

Čtvrtek 2. listopadu bude Dnem pro Mosul. Hlavní doprovodná akce veřejné peněžní sbírky Pomozme knihovně! proběhne v prostorách Kampusu Hybernská (Hybernská ul. 4). Čeká vás bohatý program, který nasytí tělo i duši.

S otevřením symbolických bran areálu ve tři hodiny odpoledne si zájemci mohou prohlédnout unikátní výstavu Ohrožená architektura města Mosulu, zapůjčenou Akademií věd České republiky. Ta je seznámí s architektonickým dědictvím města, jehož osud závažně poznamenaly ideologicky motivované útoky radikální skupiny Islámský stát, z archeologické i historické perspektivy. Výstavu, která mapuje činnost Orientálního ústavu AV ČR v oblasti, doplní venkovní i vnitřní videoprojekce.

V půl páté odstartuje odborná část programu přednáškami ředitele Orientálního ústavu AVČR Ondřeje Beránka a koordinátorky iráckých programů Člověka v tísni Nadi Aliové. Následnou odbornou panelovou diskusi s účastí 9 hostů uvede svým příspěvkem Jeho Excelence velvyslanec Irácké republiky pan Walid Hamed Shiltagh, který spolu s dalšími zajímavými hosty nahlédne do historie i současnosti iráckého území. Účast na akci potvrdili i rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima a děkanka Filozofické fakulty UK Mirjam Friedová.

K dispozici bude dostatek jídla (včetně tradičních iráckých pokrmů), pití a zajímavých výrobků z produkce knihovníků a studentů FF UK i zaměstnanců Velvyslanectví Irácké republiky. Od 20:00 zahraje skupina Fanfán Tulipán [poslechnout].

 

Vstup na akci je dobrovolný a veškerý výtěžek bude věnován do probíhající sbírky. Na místě najdete i sbírkové pokladničky. Sbírka bude probíhat až do 31. prosince 2017, veřejnost může přispět i převodem na bankovní účet.

Sledujte událost na Facebooku a dejte o ni vědět svým blízkým. Uvidíme se na Dni pro Mosul.